belsőépítészet, design

Tavaszi méregtelenítés

spa_wellnes

spa_wellnes

Megérkezett a tavasz, itt az ideje, hogy a télen felhalmozott mérgektől megszabadítsuk testünket, lelkünket. Ennek egyik legkellemesebb módja a szaunázás. Választhatunk hagyományos finn szaunát vagy infra szaunát is. A finnek közel kétezer éve használják mindennapi életükben a szaunát. Szinte mindenhova magukkal viszik, például az 1936-os olimpián a finn sportolók szálláshelyükön szaunát építettek, ezzel is támogatva eredményes szereplésüket. Az eset felkeltette az orvosok figyelmét is, elkezdték kutatni a szauna jótékony hatását, s ennek eredményeként terjedt el a szauna és a szaunázás egész Európában.

Egy finn népi bölcsesség szerint, ha a szauna és az alkohol már nem segít, akkor a beteg valószínű meg fog halni.

 

 

szaunahazEnnél a tópartra épült háznál szaunázás után kiülhetünk a védett teraszra pihenni. A bátrabbak a tóban is lehűthetik magukat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

szauna_hamman_jacuzzi

Az egyik legmodernebb modell a Jacuzzi terméke a Sasha, mely nemcsak szauna, hanem gőzkabin és zuhanyzó is egyben. (info: http://www.jacuzzi-sasha.eu)

 

 

 

 

 

 

 

 

inipi duravit, otthoni szaunaA modern design jegyében készült az Inipi elnevezésű szauna és zuhany kabin a Duravit-tól (info: www.duravit.com). 

Ha nem lenne elég hely a lakásban egy kicsi szauna bárhol elfér, például a lépcső alatt.

 

 

 

 

 

 

 

rönkház szaunaLéteznek hagyományos rönkszaunák is.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

szauna hordóKülönleges kerti építmény ez a hordó alakú szauna. Elhelyezhető a teraszon is, városlakók számára ideális megoldás.