belsőépítészet, design, formatervezés

Kiskertemben uborka… avagy fűszernövények a teraszon.

fuszernovenyek

fuszernovenyek

Hetek óta azon töröm a fejem, miket ültessek idén a hatalmas – nagyjából másfél négyzetméteres – teraszomra. Bazsalikom, menta, citromfű alap, paradicsom, levendula, kakukkfű, rozmaring, snidling, oregano….és még sorolhatnám az ötleteket. Nem csak az a kérdés, hogy mik azok a fűszernövények, amit használok főzéshez, hanem az is, hogy hogyan néznek ki.  Ebből a szempontból nézve az sem mindegy, milyen kaspókba helyezzük őket. Körbenéztem design fronton, találtam igazán cool design kaspót és kreatív újrahasznosító ötlete is. Íme, a gyűjtemény.

 

evasolo kaspoIdőhiányosoknak és kezdő kertészeknek Eva Solo itatós kapsója.  A kaspó, az alján lévő lyukakon keresztül az itatóba lógatott madzag segítségével veszi fel a vizet. Így nem baj,ha elfelejtjük locsolni. Néha azért ezt is újra kell tölteni.

info: www.evasolo.hu

 

 

recycling_gardenHasonlóan szép darab Normann Copenhagen Herb Stand virágállványa. Olló is jár hozzá, hogy rendben tarthassuk szeretett növényünket.

info:www.normann-copenhagen.com

Sokan gyűjtik a  Twinings teásdobozokat, bármikor jól jöhet, ha van egy pár darab a spejzban.

 

 

recycling_garden 02

Környezet barátoknak néhány újrahasznosító ötlet: feliratos faláda, erre a célra használhatunk bortartó dobozt is.

Egy hagyományos locsolókanna is megteszi, és jól is mutat.

 

 

 

 

akasztva_logva_kaspoMans Salomonsen agyagból készült lógatható növény és gyümölcstartója is különleges darab.

Újrahasznosított anyagok felhasználásával készült ez a városi környezetbe tervezett Red Dot design díjas darab: a greenbo korlátra ültethető kaspó.  Vidám színekben, különböző méretben kapható.

 

 

 

falra_ferde kapsoHa függőleges felületet szeretnénk növényekkel díszíteni, íme két remek megoldás: néhány fiók és létra vagy falépcső elemeiből könnyen előállítható ez a ferde virágtartó.

Innovatív megoldás Marija Fuentes Green Pocket elnevezésű burkolata.

 

 

 

kulonlegessegek gardenVégezetül két igen kreatív ötlet: Praktikus és nagyon ötletes a fűszernövényt rögtön a kerti grill fölött tartani, mindig kéznél van ráadásul kis helyet foglal.

Nappali kaspó, este lámpa. Ez a világító növénytartó a Vondom cég terméke a Llum.